Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wij geven graag antwoord op je vraag! Hieronder staan de aan ons meest gestelde vragen. Staat je antwoord hier niet tussen? Dan kun je natuurlijk altijd nog contact met ons opnemen!
grote en voorster

Als je de worsten binnengekregen hebt zal het altijd in een vacüumverpakking zitten. Hierdoor word de bewaartijd zeer lang.

Deze ten minste houdbaar tot, staat ook op de verpakking zelf.

Als je de worst uit de verpakking gehaald hebt is deze nog ongeveer 2 weken houdbaar (eetbaar).
Doordat de worst nu verder indroogt zal deze steeds droger en daardoor harder worden.

We kunnen ons voorstellen dat je helemaal geen zin hebt om de worst lang te bewaren.
Maar we moeten je wel waarschuwen…
Eenmaal uit de verpakking is de worst vaak eerder op dan je vooraf had bedacht 😉

Wij zorgen ervoor dat onze harde worst niet bikkelhard is maar eerder wat zachter.
Dit zodat we iedereen tevreden kunnen stellen.

Je kunt een worst immers wel harder laten worden maar niet terug zachter.

Als je de worst uit de verpakking gehaald hebt gaat het droogproces van de worst verder.

Door de drogere lucht in je kamer droogt de worst verder in. Hierdoor word de worst naar verloop van tijd harder, en droger.
De smaak word hiermee ook intenser.
Je kunt de worst net zolang laten drogen hoe je deze zelf het lekkerst vind.

Hang de worsten het liefst op een zo koel mogelijk en donkere plek, denk hierbij aan de kelder of desnoods in het keukenkastje.

Een droge worst smaakt zo lekker door de eenvoud.
Het bestaat uit varkensvlees, zout, en kruiden.

Het zout is heel belangrijk, dit zorgt ervoor dat het rauwe vlees houdbaar blijft. dit word ook wel colorozozout genoemd.
Kruiden en specerijen spreken voor zich en is in elke worst weer anders.

Hierna word het vlees doormiddel van een vulpijp in een schoongemaakte darm geperst, en met de hand dichtgeknoopt. Waarna het een nachtje in de koeling mag bijkomen.
Hierna word het in de droogkamer opgehangen. Totdat het genoeg vocht verloren heeft om eetbaar te zijn.

 

Wij zijn best wel trots om te mogen zeggen dat alle varkens waarvan de worst word gemaakt.
Geboren, geleefd en geslacht zijn in Nederland.

De worsten worden allemaal stuk voor stuk met de hand gemaakt. Hierdoor zit er ook verschil in het uiterlijk van de worst.

Het wil een enkele keer wel eens voorkomen dat de worst een ietwat wit laagje heeft.
Dit noemen wij zoutuitslag. Door de worsten zit namelijk altijd zout.
Doordat de worst droogt, komt dit naar de buitenlaag na verloop van tijd.
Maar geen nood, de worst is nog perfect en kan gewoon met iets water worden afgenomen. en worden opgegeten.

Ook zit er een verschil van kleur in de worsten.
Dit komt, doordat er voor elke worst andere kruiden gebruikt worden. Hierdoor zal er altijd kleurverschil in de worsten zitten. Chili heeft bijvoorbeeld een andere kleur als knoflook, en gember en foelie lijken ook niet op elkaar. 

Mocht je dus meerdere worsten bestelt hebben, zal er altijd kleurverschil zijn.

Voor de zwangere vrouwen raden wij consumptie van de droge worsten af. Al onze worsten worden gedroogd uit rauw vlees. We raden altijd aan om informatie te vragen aan uw arts hierover.
De kaas en noten kunt u zonder zorgen consumeren.

De waardering van www.skippiedelicatessen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 30 reviews.
0
    0
    Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar de winkel