Pasta ovenschotel met droge worst

Pasta ovenschotel met droge worst.

Pasta ovenschotel met droge worst.

Een pastaschotel is altijd een hit in ons gezin! En als er ook nog eens droge worst bij komt kijken, dan wordt het helemaal een feestje!
Voor deze schotel mag je alle soorten droge worst gebruiken die je maar wilt.  Wij gaan zelf voor de mediterano worst, want die geeft net dat beetje extra pit!
Je kunt de worst in de oven laten smelten, het zorgt ervoor dat de smaken nog naar buiten komen, als dat je ze niet mee zou bakken.
Ook zorgt de worst voor een extra zoutje in de schotel, in dit recept hebben we dus geen extra zout toegevoegd.
Mocht je dit wel lekker vinden kan dit ook altijd achteraf toegevoegd worden.
Bij het bereiden van deze pastaschotel is het belangrijk om de juiste pastasoort te kiezen, zoals penne of fusilli, zodat de saus goed kan hechten.
Serveer de schotel met een frisse salade en wat geraspte Parmezaanse kaas voor de lekkerste smaakervaring.

Pasta ovenschotel met droge worst

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 340 gram volkoren pasta
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 400 g wortels
  • 4 romatomaten
  • 200 g droge worst
  • 4 theelepels Italiaanse kruiden
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarde per persoon:

  • Koolhydraten 72 g
  • waarvan suikers 16 g
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigd 6 g
  • Eiwit 23 g
  • Vezels 14 g
  • Groente 225 g
  • Kcal 586
  • Zout 1 g

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng water aan de kook voor de volkoren penne. En kook deze beetgaar. (kijk op de verpakking hoelang je deze precies moet koken dit kan per merk verschillen)
  • Pel en snijd de knoflook en ui. Snijd de wortel in kleine stukjes, was de prei en snijd in ringen. 
  • Verwijder het steeltje van de tomaat en snijd in blokjes.
  • Snijd de gedroogde worst in plakjes of kleine stukjes.
  • Verwarm bakolie of boter in een ruime pan.
  • Bak de stukjes worst samen met de knoflook, prei, ui, wortels en italiaanse kruiden op middelhoog vuur.
  • Voeg na 5 minuten de romatomaten toe.
  • Mocht je gek zijn van een beetje extra peper en zout, is het nu tijd om deze toe te voegen 🙂 laat het geheel nog een minuutje doorsudderen.
  • Giet het water van de pasta af, en schep de pasta en de groenten door elkaar.
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Gratineer de schotel 5-10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas mooi gesmolten is.
  • Begin met genieten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.skippiedelicatessen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 31 reviews.
0
    0
    Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar de winkel
    ×