Linzensoep, één van onze favorieten hier in huis. Een soepje kan eigenlijk altijd en overal wel. En deze is ook nog eens binnen de kortste keren klaar. Fijn voor op de zondag met een turks brood, of als voorafje bij de hoofdmaaltijd. Linzen zijn erg voedzaam en vullen goed! Ook bevatten ze weinig calorieën en zijn bovenal ook nog eens lekker. Mocht je gewend zijn aan wat pittigere linzensoepen. voeg dan naar smaak een beetje chilipoeder/vlokken toe. of neem een chiliworst! De worst in de soep zorgt voor die extra bite. en de vleessmaak die de soep helemaal perfectioneerd.
Ingrediënten:
Voor 4 personen
2 middelgrote gele uien.
2 middelgrote rode uien
4 middelgrote stengels bleekselderij.
800 gram linzen in blik.
4 eetlepel olijfolie of 40 gram boter.
400 gram kikkererwten in blik.
800 gram tomatenblokjes in blik.
2 liter water.
4 groentebouillonblokjes.
2 citroenen.
40 gram verse koriander.
2 gedroogde worsten naar keuze.
Voedingswaarde per persoon:
energie 610 kcal.
koolhydraten 42 g.
natrium 5 g.
eiwit 15 g.
vet 26 g.
waarvan verzadigd 8 g.
vezels 14g.
Bereiding
Snipper de uien, snijd de bleekselderij knoflook en droge worst in kleine stukjes
Laat de linzen en kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Verhit de olie in een soeppan.
Fruit de ui, bleekselderij, droge worst en knoflook 2 min. op laag vuur.
Pureer je de soep aan het einde? houd dan de worst apart
Schep na 2 minuten de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor.
Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Pers de citroen uit en snijd de koriander grof.
Roer 1,5 el citroensap (per 4 personen) door de soep.
Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. (wil je de soep niet pureren is dit ook geen probleem!)