Spaghetti met fuet

Spaghetti met fuet

Spaghetti met fuet

Dit is een heel erg leuk recept van Jamie Olliver.
Een paar jaar geleden kwam ik dit recept tegen en had ik gelijk zin om dit te gaan maken.
Sowieso zijn onze kinderen gek op spaghetti (ze zitten er vaak van kruin tot teen onder) en deze variant zorg met de fuet voor een pittige bite en een verassende twist.
Voeg vooral ook je eigen smaak toe!
In het recept is geen rekening gehouden met zout, dit is eventueel zelf toe te voegen naar smaak.

Eet smakelijk!

spaghetti met fuet

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

  • Olijfolie.
  • 140 g pittige fuet, in fijngesneden plakjes.
  • 2 teentjes knoflook, geperst.
  • 1 theelepel venkelzaad.
  • 1 knolvenkel, gehalveerd en in dunne plakjes.
  • 2 blikken gepelde tomaten van 400 g.
  • naar keuze: 1 gedroogde Spaanse peper, verkruimeld.
  • 450 g gedroogde spaghetti of linguini.
  • 2 handjes broodkruimels.
  • Eventueel rozemarijn naar smaak.
  •  

Bereiding:

  • Giet 2 flinke scheuten olijfolie in een pan. Doe er de salami en knoflook bij.

  • Kneus het venkelzaad licht in een vijzel of met een mes en doe het ook in de pan.

  • Laat het 1 minuut bakken op een lage pit – het vet moet uit de fuet bakken en deze moet krokant worden.

  • Doe nu de gesneden venkel erbij, goed roeren en dan kan het deksel op de pan en de pit iets hoger.

  • Laat 5 minuten koken en voeg de bliktomaten toe met eventueel wat gedroogde Spaanse peper.

  • Laat 25 minuten koken tot het mengsel enigszins is ingedikt. Breng op smaak.

  • Kook de spaghetti in een grote pan kokend water al dente (kijk op de verpakking voor de kooktijd).

  • Terwijl de spaghetti staat te koken heb je tijd voor de  pangritata (krokante broodkruimels) om het gerecht een mooie structuur te geven en krokant te maken.

  • Neem daarvoor een paar flinke handen grof broodkruim 

  • Bak het kruim met 4 of 5 eetlepels olijfolie tot het krokant begint te worden. Soms doe ik er voor de extra smaak een takje rozemarijn bij.

  • Giet de spaghetti, als die klaar is, af in een vergiet en roer de tomatensaus erdoorheen.

  • Serveer het in een grote kom en strooi de groene venkelplukjes en krokante goudbruine pangritata er overheen.

  • Begin met genieten! 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.skippiedelicatessen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 33 reviews.
0
    0
    Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar de winkel
    ×